Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Αγριογούρουνο /Μαριναρισμα, μαγειρεμα,


Πριν μερικές μέρες ένας φίλος μου έφερε ένα κομμάτι αγριογούρουνο
Θα σας διηγηθώ τον τρόπο που το διαχειριστικα και μαγείρεψα.Έγινε τελοιο. Ξεκινάμε λοιπόν 
Έπλυνα τα κομμάτια (κρέας) πολύ καλά και τα έβαλα σε λεκάνη με ξύδι για μισή ώρα!!
Τα έβγαλα από το ξύδι και τα έβαλα  σε μαρινάδα με κόκκινο κρασί,λίγο ξύδι  να  σκεπάζουν το κρέας, δάφνες, πιπέρια ολόκληρα, μπαχάρια, σκόρδο,  κρεμμύδι σε φέτες,  1 φύλλο σέλινο, 1 καρότο κομμάτια.
Το άφησα όλο το βράδυ και το πρωί το στέγνωσα το τσιγάρισα ελαφρά και πρόσθεσα τα  καθαρισμένα κρεμμυδάκια, πιπέρι, μπαχάρια, ολόκληρες σκόρδο ολόκληρες σκελίδες, ένα ξυλάκι κανέλας, λίγα γαρύφαλλα, δάφνες, λίγο ξύδι, την ανάλογη ντομάτα  με ένα κουταλάκι ζάχαρη, και νερό να το σκεπάζει και έβρασα πολύ καλά, ώσπου να δέσει και να μελώσει.
Στα μισά έβαλα και το αλάτι!!
Έγινε τέλειο!!
Έκανα και ένα βουτηρατο πουρέ πατάτας και το απολαύσαμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου