ΥΛΙΚΑ :
200 Γραμμάρια Quinoa
125 ml νερό Ή Ζωμό Λαχανικών
2 Φρέσκα Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Λάιμ η λεμονι χωρίς κερί το χυμό του και το ξύσμα του
6 Ντοματίνια
4 Αγκινάρες καρδιές σε κονσέρβα
12 Φύλλα Βασιλικού
50 Γραμμάρια Ρόκα
4 Κουταλιές Της Σούπας Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλύνετε το quinoa με κρύο και άφθονο νερό τριβωντας δυνατα να φύγει η εξωτερική (φλούδα??) του το οποιο αμα μεινει πικριζει.
200 Γραμμάρια Quinoa
125 ml νερό Ή Ζωμό Λαχανικών
2 Φρέσκα Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Λάιμ η λεμονι χωρίς κερί το χυμό του και το ξύσμα του
6 Ντοματίνια
4 Αγκινάρες καρδιές σε κονσέρβα
12 Φύλλα Βασιλικού
50 Γραμμάρια Ρόκα
4 Κουταλιές Της Σούπας Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλύνετε το quinoa με κρύο και άφθονο νερό τριβωντας δυνατα να φύγει η εξωτερική (φλούδα??) του το οποιο αμα μεινει πικριζει.
Στραγγίστε σε σουρωτήρι καλά και στεγνώστε.
Σε ένα τηγάνι ζεστενετε 3 κουταλιές λάδι , ρίξτε το κινόα και σοτάρετε 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε το νερό ή ζωμό και βράζετε 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό
Κόβεται τις αγκινάρες στα τέσσερα . καθαρίστε τα φύλλα του βασιλικού πλύνετε και στεγνώστε
Πλένετε και κόβετε τα τομάτινια στη μέση
Πλύνετε τη ρόκα , στεγνώστε ,αφαιρέστε τα κοτσάνια, και κόψτε σε χονδρα κομμάτια με τα χέρια σας
Σε ένα τηγάνι ζεστενετε 3 κουταλιές λάδι , ρίξτε το κινόα και σοτάρετε 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε το νερό ή ζωμό και βράζετε 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό
Κόβεται τις αγκινάρες στα τέσσερα . καθαρίστε τα φύλλα του βασιλικού πλύνετε και στεγνώστε
Πλένετε και κόβετε τα τομάτινια στη μέση
Πλύνετε τη ρόκα , στεγνώστε ,αφαιρέστε τα κοτσάνια, και κόψτε σε χονδρα κομμάτια με τα χέρια σας
Σερβίρισμα :
Ζεσταίνουμε το κινόα σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας λάδι.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένα , τις αγκινάρες, τα τομάτινια , το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 μπολ και προσθέτουμε τα φύλλα ρόκα και τα φύλλα του βασιλικού
Σερβίρετε αμέσως, ενώ η κινόα είναι ακόμα χλιαρή
συμβουλές:
Μπορείτε να μαγειρεψετε την quinoa με μανιτάρια, κολοκυθάκια και πιπεριές, η διαδικασία είναι η ίδια.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένα , τις αγκινάρες, τα τομάτινια , το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 μπολ και προσθέτουμε τα φύλλα ρόκα και τα φύλλα του βασιλικού
Σερβίρετε αμέσως, ενώ η κινόα είναι ακόμα χλιαρή
συμβουλές:
Μπορείτε να μαγειρεψετε την quinoa με μανιτάρια, κολοκυθάκια και πιπεριές, η διαδικασία είναι η ίδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου