Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

keik-sokolata

220 ml ηλιέλαιο
400 γραμμάρια ζάχαρη
800 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια νερό σε θερμοκρασία βρύσης
3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
100 γραμμάρια κοσκινισμένο κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
2 φακελάκια Βανιλέτα Alsa
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
Υλικά για το ζαχαρόγλασο:

220 γραμμάρια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
60 γραμμάρια κακάο
20 γραμμάρια ηλιέλαιο
60 γραμμάρια Νερό
Εκτέλεση συνταγής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά του κέικ.

Λαδώνουμε με το ηλιέλαιο μια φόρμα και την αλευρώνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα.

Βάζουμε τη φόρμα στον φούρνο για 40 λεπτά, πριν την βγάλουμε βεβαιωνόμαστε πως ψήθηκε τρυπώντας με ένα μαχαίρι το κέικ, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.

Ετοιμάζουμε το γλάσο βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Αν γίνει πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο νεράκι.

Βγάζουμε το κέικ από τη φόρμα και περιχύνουμε το γλάσο πάνω του.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου