Πικάντικο, ιδιαίτερο και λαχταριστό πιάτο!!
Τι χρειαζόμαστε:
7-8 κολοκύθια μεγάλα
3 αυγά
200-250 γρ. φαριναπ
λίγο αλάτι
1/4 ποτηρι λάδι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 κιλού φέτα (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
Τρίβω τα κολοκύθια στον τρίφτη. Προσοχή, όχι στο μπλέντερ! Δεν θέλουμε να γίνουν ζουμί, αλλά μακρόστενες κλωστές.
Τα σφίγγω στις χούφτες μου να φύγουν τα πολλά νερά. Δεν πρέπει να είναι καθόλου βρεγμένα αλλά στεγνά για να μη νερουλιάσει το μείγμα στο ψήσιμο.
Τ’ ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά.
Οι Πολίτες τα μαγειρεύουν σε δύο εκδοχές. Είτε βάζουν το μείγμα σε ταψάκι μέτριο και το ψήνουν στους 175ο 1 – 1 1/2 ώρα (σ’αυτή την περίπτωση, όταν αρχίσει να κάνει κρούστα από πάνω το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα), είτε καίνε λίγο λάδι στο τηγάνι, ρίχνουν κουταλιές απ’το μείγμα και τηγανίζουν μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου