Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Γλυκιά πίτα με κολοκύθα

Υλικά


   2 φύλλα σφολιάτα
   800 γρ. κολοκύθα ψιλοκομμένη
   300 γρ. ζάχαρη
   150 γρ. καρυδόψιχα
   1/4 κ.λγ. κανέλα σε σκόνη
   1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
   1 αυγό χτυπημένο
   αγελαδινό βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
   2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 200οC.

Σε κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο ρίχνουμε τα ¾ της ζάχαρης και, αφού λιώσει, προσθέτουμε 
τη ψιλοκομμένη κολοκύθα. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει στο ζουμί της.
 Στο μούλτι ή το μπλέντερ χτυπάμε τα καρυδόψιχα,
την υπόλοιπη ζάχαρη,  την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. 
'Οταν η κολοκύθα έχει μαλακώσει αρκετά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα από το μπλέντερ
 και το χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Το απλώνουμε προσεκτικά πάνω στο 
ένα φύλλο σφολιάτας το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε ταψί αλειμμένο με λίγο βούτυρο.
 Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Το αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και κάνουμε
 πιρουνιές στην επιφάνειά του. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
 Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Σερβίρουμε χλιαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου