Για το κέικ
- 2 φλιτζ. αλεύρι ολικής
- 4 μπισκότα ολικής
- μία χούφτα καρύδια
- 1 φλιτζ. γάλα
- 250 γρ. καρότα
- 5 κουταλιές μέλι
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Για την επικάλυψη
- 125 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Καθαρίζεις και τρίβεις τα καρότα. Βάζεις στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τα τριμμένα μπισκότα, τα τριμμένα καρύδια μαζί με το τριμμένο καρότο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το λάδι. Τα αφήνεις να χτυπηθούν καλά και στο τέλος προσθέτεις το μέλι και το γάλα. Μόλις είναι έτοιμο το απλώνεις σε μία βουτυρωμένη φόρμα και ψήνεις για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μέχρι να ψηθεί ετοιμάζεις την επικάλυψη ανακατεύοντας απαλά το βούτυρο με το τυρί κρέμα και την άχνη. Όταν το κέικ ψηθεί και κρυώσει απλώνεις την κρέμα και σερβίρεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου