Σάλτσα μουστάρδας που “παντρεύεται” εξαιρετικά με το χοιρινό φιλέτο.
Υλικά
Φιλετάκια χοιρινά με σάλτσα μουστάρδας και κονιάκ· 800 γρ. φιλέτο χοιρινό (κομμένο σε μενταγιόν)
· 50 ml κρασί λευκό
· 50 ml κονιάκ
· 50 γρ. μουστάρδα
· 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 100 γρ. κρέμα γάλακτος
· 100 γρ. σάλτσα ψητού
· Αλάτι και πιπέρι
· 1 πρέζα θυμάρι
· Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
· Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα χοιρινού.
· Ζεσταίνουμε σ΄ ένα τηγάνι το λάδι και τα σοτάρουμε.
· Προσθέτουμε το κρεμμύδι.
· Φλαμπάρουμε με το κονιάκ.
· Σβήνουμε με το κρασί.
· Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και προσθέτουμε τη σάλτσα ψητού και την κρέμα.
· Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε την μουστάρδα.
· Σερβίρουμε συνοδεύοντας τα φιλέτα με πουρέ πατάτας και φρέσκα μυρωδικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου