1 κιλό αλεύρι
550ml χλιαρό νερό
100ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
40γρ. νωπή μαγιά
4 μανιτάρια
8 λουκάνικα
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
100γρ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαγιά με το νερό, 50ml λάδι, ζάχαρι και αλάτι έως ότου διαλυθούν καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για περίπου 1,5 ώρα.
Ζυμώνουμε ξανά και αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμα.
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα με έναν πλάστη.
Στο εσωτερικό τοποθετούμε 1,5 με 2 κουτάλια γέμισης και κλείνουμε το ζυμάρι στις άκρες για να μην ξεχυλίζει η γέμιση.
Τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι, από κάθε πλευρά, σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
Απολαμβάνουμε τα πιροσκί σκέτα ή τα συνοδεύουμε με σως της επιλογής μας.
550ml χλιαρό νερό
100ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
40γρ. νωπή μαγιά
4 μανιτάρια
8 λουκάνικα
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
100γρ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαγιά με το νερό, 50ml λάδι, ζάχαρι και αλάτι έως ότου διαλυθούν καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για περίπου 1,5 ώρα.
Ζυμώνουμε ξανά και αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμα.
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα με έναν πλάστη.
Στο εσωτερικό τοποθετούμε 1,5 με 2 κουτάλια γέμισης και κλείνουμε το ζυμάρι στις άκρες για να μην ξεχυλίζει η γέμιση.
Τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι, από κάθε πλευρά, σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
Απολαμβάνουμε τα πιροσκί σκέτα ή τα συνοδεύουμε με σως της επιλογής μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου