Συστατικά
(για 5-6 άτομα)
1/2 κιλό φασόλια μέτρια λευκά
1 κρεμμύδι μεγάλο καθαρισμένο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1φλυτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγη ρίγανη
Λίγο δυόσμο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
(για 5-6 άτομα)
1/2 κιλό φασόλια μέτρια λευκά
1 κρεμμύδι μεγάλο καθαρισμένο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1φλυτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγη ρίγανη
Λίγο δυόσμο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα φασόλια και τα βάζετε από βραδύς να μουλιάσουν μέσα σε κρύο νεράκι.
Το πρωί τα βγάζετε, τα ξεπλένετε και τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράσουν. Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή και παραπάνω αν χρειαστεί και μέχρι να γίνουν τρυφερά χωρίς όμως να λιώσουν.
Τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στη κατσαρόλα και τα σουρώνετε.
Αφού σουρώσουν καλά τα βάζετε στα πιάτα που θα σερβίρετε και ρίχνετε από πάνω από τα πιάτα σας ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια,τον μαϊντανό,τον δυόσμο και τον άνηθο.
Τέλος, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και λίγη ρίγανη.
Πλένετε καλά τα φασόλια και τα βάζετε από βραδύς να μουλιάσουν μέσα σε κρύο νεράκι.
Το πρωί τα βγάζετε, τα ξεπλένετε και τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράσουν. Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή και παραπάνω αν χρειαστεί και μέχρι να γίνουν τρυφερά χωρίς όμως να λιώσουν.
Τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στη κατσαρόλα και τα σουρώνετε.
Αφού σουρώσουν καλά τα βάζετε στα πιάτα που θα σερβίρετε και ρίχνετε από πάνω από τα πιάτα σας ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια,τον μαϊντανό,τον δυόσμο και τον άνηθο.
Τέλος, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και λίγη ρίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου