Υλικά για 6 άτομα
1 κοτόπουλο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές άνηθο
Αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο η κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια φέτα
2 κουταλιές ρίγανη
1 κοτόπουλο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές άνηθο
Αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο η κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια φέτα
2 κουταλιές ρίγανη
Εκτέλεση
Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια, τα πράσα με τον άνηθο. Προσθέτετε το σπανάκι, αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό, για περίπου 15 λεπτά.
Ακολούθως θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι και τη βάζετε στο μείγμα με σπανάκι. Χτυπάτε τα αυγά ελαφρώς και τα προσθέτετε επίσης στο μείγμα ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να μη κόψει το αυγό.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Κόβετε το κοτόπουλο σε 4 κομμάτια, 2 κομμάτια το στήθος και 2 το μπούτι. Τα ξεκοκαλίζετε και τα γεμίζετε. Με ένα ξυλάκι για κεμπάπ το κλείνετε για να συγκρατήσετε τη γέμιση στο ψήσιμο.
Ψήνετε στους 175 για 10 λεπτά και στους 185 για 20 λεπτά. Για να πάρει ομοιόμορφο χρώμα και να είναι τραγανιστό, βάλτε το για λίγα λεπτά και στο γκριλ του φούρνου σας
.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου