Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Σουφλέ τυριού


Σουφλέ τυριού

Αν θέλετε όλοι να μιλάνε για τις μαγειρικές σας ικανότητες ξεκινήστε από ένα σουφλέ. Είναι εύκολο φαγητό, όμως είναι τόσο νόστιμο. Ψήνεται γρήγορα στο φούρνο και το άρωμα της γραβιέρας και της παρμεζάνας θα μοσχομυρίσει σε όλη την κουζίνα!
Υλικά
3 κ. σ. βούτυρο
2 κ. σ. αλεύρι
1 φλ. γάλα
2 κ. σ. μουστάρδα
Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
4 κρόκοι αυγού
2/3 φλ. τριμμένη γραβιέρα
1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
5 ασπράδια αυγών
  • Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
  • Βουτυρώνετε ένα σκεύος για σουφλέ χωρητικότητας 4 έως 5 φλιτζανιών και τοκαλύπτετε με χαρτί ψησίματος έτσι ώστε να προεξέχει 8 εκ. πάνω από το σκεύος.
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά,προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα για 5 λεπτά.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους, συνεχίζονταςνα χτυπάτε με το σύρμα.
  • Προσθέτετε τη γραβιέρα και 1/4 του φλιτζανιού από την παρμεζάνα.
  • Ρίχνετε στο μίξερ τα ασπράδια και  χτυπάτε σε μαρέγκα μέχρι να σφίξει.
  • Ρίχνετε 1/4 από το μίγμα σ’ αυτό των κρόκων.
  • Προσθέτετε προσεκτικά τα υπόλοιπα ασπράδια.
  • Μεταφέρετε όλο το μίγμα στο σκεύος για σουφλέ και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • Τοποθετείτε το σκεύος χαμηλά στο φούρνο, μειώνετε τη θερμοκρασία στους 150-175° C.
  • Ψήνετε για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να ροδίσει.
  • Αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος και σερβίρετε αμέσως
    .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου