Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Φαλάφελ


Για να κάνετε φαλάφελ χρειάζεστε ένα δυνατό και μεγάλο πολυκόφτη τροφών, ένα πολύστροφο μπλέντερ για να κάνετε το μείγμα, κατά τα άλλα είναι πολύ εύκολη συνταγή, ελαφριά και μπορεί να είναι και μεζές αλλά και κυρίως πιάτο.

Υλικά

      300 γρμ ρεβίθια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ σε νερό
      1 μέτριο κρεμμύδι στα 4
      Μισό ματσάκι μαϊντανό
      3 σκελίδες σκόρδο
       1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
       1 κουταλάκι αλάτι
       1 κουταλάκι κύμινο
       ½  κουταλάκι κόριανδρο σκόνη
       ¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
       ¼ κουταλάκι κόκκινο καυτερό πιπέρι
       ½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
       1 πρέζα σπόρους καρδάμωμο
       ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
       300-400 ml λάδι για τηγάνισμα ιδανικά το ηλιέλαιο

Στα μπαχαρικά το έχω κατεβάσει στα ελληνικά στάνταρ και μην φοβηθείτε να τα βάλετε όλα για να είναι αρωματικά και εύγευστα τα φαλάφελ, αν είναι να το δώσετε σε παιδιά απλά μην βάλατε σε μια δόση του μίγματος το κόκκινο καυτερό πιπέρι.

Η εκτέλεση είναι πάρα πολύ απλή, βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια πάστα με μικρά κομματάκια όμως όχι εντελώς κονιορτοποιημένη, θα χρειαστεί σίγουρα να σταματήσετε σταδιακά το ανακάτεμα και να βοηθήσετε το μείγμα να ανακατευτεί καλά με ένα κουτάλι από τα τοιχώματα του μπλέντερ. Μετά τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα ή όσο άλλο θέλετε, αντέχει έως και μια εβδομάδα στο ψυγείο.

Κάνετε το μείγμα σε μικρές σφαίρες ή δισκάκια ή εντελώς παραδοσιακά σε σχήμα σβούρας. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι, το αφήνουμε να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα φαλάφελ μέχρι να σκουρύνουν, βάλτε λίγα κάθε φορά 5-6 και γυρίστε και από τις 2 μεριές για να πάρουν χρώμα παντού. Με μια αγγουροντομάτα και λίγο σως ταχίνι είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα, μπορείτε επίσης να τα κάνετε σάντουιτς σε ψωμάκι ή σε αραβική πίτα με τα συνοδευτικά της αρεσκείας σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου