Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

#συνταγολογειο //Προβατίνα στη γάστρα


Τι χρειάζεσαι:
1 κιλό πρόβατο μπούτι και πλευρά
Πατάτες για συνοδευτικό. 
Μαρινάδα :
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο γλυκό
2 κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
3 σκελίδες σκόρδο
4 πιπεριές πολτοποιημένες
ελαιόλαδο
1 ντομάτα πολτοποιημένη

Πως το Φτιάχνεις:
Από τη προηγούμενη ημέρα μαρινάρουμε το κρέας με τα παραπάνω λαχανικά και μπαχαρικά. Τα βγάζουμε την επόμενη, τα βάζουμε μέσα στη γάστρα με λίγο ελαιόλαδο κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 170ο για 3 ώρες περίπου.
Εάν δεν έχουμε γάστρα, παίρνουμε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα στον πάτο, βάζουμε μέσα τα κομμάτια κρέατος τα σκεπάζουμε και από πάνω με μία λαδόκολλα και τυλίγουμε πάνω από τη λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε.

Τιπς :
Προαιρετικά μπορούμε να τρίψουμε λίγο ακτινίδιο μέσα στη μαρινάδα. Το ακτινίδιο μαλακώνει το κρέας,αλλά ίσως του χαλάει τη γεύση. Για αυτό πάντα θα ζητάμε από το χασάπη μας να είναι το κρέας σιτεμενο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου