Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Γιουβετσι με μπιφτεκια!


Υλικα
Για τα μπιφτεκια
500 g κιμας αναμεικτος μοσχαρι χοιρινο
2 κουπες ψιχα ψωμιου στιμμενη
1 κρεμμυδι στο μουλτι
1 σκ σκορδο τριμμενη
1 κουταλια γαλα
2 κουταλιες μαιντανο ψιλοκομμενο
Λιγο ξυδι 
1 αυγο
Αλατι πιπερι ριγανη
Για τη σαλτσα
2 κρεμμυδια στο μουλτι και λιγο σκορδο τριμμενο
2 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
2 κουταλιες μαιντανο ψιλοκομμενο
4 πιπεριες μετριου μεγεθους πρ κοκκ κιτρ πορτ σε ροδελες
1 καροτο ψιλοκομμενο
1 ποτηρι χυμο ντοματας
500 g κριθαρακι μετριο
Αλατι πιπερι ριγανη
1 2 ποτηρι κρασιου ελαιολαδο
Εκτελεση
Ζυμωνουμε τα μπιφτεκια τα πλαθουμε και τα βαζουμε στο ψυγειο
Σωταρουμε το κρεμμυδι σκορδο με το λαδι σε κατσαρολα φαρδια
Ριχνουμε και τα υπολοιπα λαχανικα και αφηνουμε για λιγο 
Ριχνουμε το χυμο αλατι πιπερι ριγανη και αφηνουμε τη σαλτσα να βρασει για λιγο
Προσθετουμε 3 ποτηρια ζεστο νερο και αφηνουμε να παρει βραση
Ριχνουμε τα μπιφτεκια και αφηνουμε για μιση ωρα σε χαμηλη φωτια
Αφαιρουμε τα μπιφτεκια σε πιατελα και ριχνουμε σε ταψ
ι το κριθαρακι και το ζωμο
Το βαζουμε στο φουρνο και οταν πιει το ζουμι του αραδιαζουμε τα μπιφτεκια και τα αφηνουμε να ροδισουν
Οταν ροδισουν τα γυριζουμε και απο την αλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου