Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Cordon Bleu

Cordon Bleu
Υλικά
6 λεπτές φέτες μοσχαρίσιο κρέας (σνίτσελ)
6 φέτες μαλακό, κίτρινο τυρί που λιώνει
6 φέτες ζαμπόν
2 αυγά
1 κουταλιά λάδι και επιπλέον λάδι για το τηγάνισμα
2/3 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά και αλεύρι ανακατεμένα
πάπρικα ή χονρτοτριμμένο πιπέρι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ζητάτε από τον χασάπη σας να σας φτιάξει τις φέτες μοσχαριού για σνίτσελ. Βάζετε πόνω σε κάθε σντίτσελ 1 φέτα ζαμπόν και 1 φέτα τυρί και τα διπλώνετε κλείνοντας στο εσωτερικό τους το τυρί και το ζαμπόν. Τα συγκρατείτε με οδοντογλυφίδες. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αλευρώνετε ελαφρά (με σκέτο αλεύρι).
Χτυπάτε τα αυγά με τη μία κουταλιά λάδι και βουτάτε προσεκτικά τα σνίτσελ μέσα. Πανάρετε τα σνίτσελ στο μείγμα αλευριού-τριμμένης φρυγανιάς και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα να σφίξουν.

Βγάζετε τα σνίτσελ απ' το ψυγείο, ζεσταίνετε το λάδι και τα τηγανίζετε από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες,  πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα ή πιπέρι και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Τα σερβίρετε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου