Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ριζότο με γλυκάδια μόσχου Συστατικά

Ριζότο με γλυκάδια μόσχου Συστατικά
 Συστατικά
400 γρ. ρύζι αρμπόριο
2 μικρά κρεμμύδια
1 μεγάλο κομμάτι γλυκάδι μόσχου σε φέτες
250ml λευκό κρασί ξηρό
1 λίτρο ζωμό βοδινού
30 γρ. αλεύρι
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. μανιτάρια σεπ ή κανθαρέλες
μερικά φύλλα σαλάτας για ντεκόρ
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές ελαιόλαδο
80 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα γλυκάδια σε κατσαρόλα με κρύο νερό, τα ζεσταίνουμε και μόλις πάρουν βράση, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τα ζεματίζουμε για περίπου 7 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τις ακαθαρσίες από τα γλυκάδια και τα τοποθετούμε σε ύφασμα. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια αφαιρώντας το κάτω μέρος τους και τα κόβουμε σε λωρίδες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε 40 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε μερικά κομμάτια βουτύρου. Μόλις το ρύζι απορροφήσει όλο το βούτυρο, ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας ελαφρά. Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το υπόλοιπο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Το ρύζι θα πρέπει να είναι μαλακό γι’ αυτό υπολογίζουμε περίπου 40 λεπτά μαγειρέματος. Αλευρώνουμε τα γλυκάδια και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο τα γλυκάδια μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές. Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να αφαιρεθεί το περιττό λάδι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σερβίρουμε το ριζότο σε πιάτα και τοποθετούμε από πάνω μερικά κομμάτια από τα τηγανιτά γλυκάδια. Διακοσμούμε τα πιάτα με μερικά φύλλα σαλάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου