Bασιλοπιτα με ξηρους καρπους και σταφιδες
ΥΛΙΚΑ
250 γρ μαργαρινη(1 πακετο)
2 φλυτζάνια ζάχαρη
½ κιλο φαρίνα
1 κ.γ. μπέικιν
6 αυγά
2 πορτοκάλια το χυμό & το ξύσμα
1 βανίλια
½ κ.γ.κανελα
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια κοπανισμενα
1 φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδες (*)
(*)Mπορειτε
να τις αντικαταστησετε με ένα φλυτζ.αποξηραμενα φρουτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να
ασπρίσουν. Προσθέτετε το βούτυρο (λιωμένο), τη βανίλια ,την κανελα, και το
ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι και το μπεικιν στο
μείγμα και εξακολουθείτε το χτύπημα εως ότου ενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτετε στο μείγμα και το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάτε 2-3 λεπτά.
Τέλος προσθέτετε στο μείγμα τα καρύδια και τις
σταφίδες και ανακατευετε με σπατουλα
ελαφρα. Ρίχνετε το μειγμα σε βουτυρωμένο ταψί και την ψήνετε στους 170 βαθμούς με αέρα 1 ώρα περίπου .
Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα την πασπαλίζετε με αχνη ζάχαρη
& τη στολίζετε με διαφορα γιορτινα
χριστουγεννιατικα συμβολα.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ!!!
ΚΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου