Ζωμός κοτόπουλου σπιτικος.
Υλικα:
2κιλα καρκάσες,και
λαιμους από κοτόπουλο.
2 καρότα
1 πράσο
½ ματσακι
σέλινο
½ ματσακι
μαιδανο
1 σκελίδα
σκόρδο
1 μεγάλο
κρεμμύδι
1 πατατα
1 φυλλο
δαφνης
Αλάτι&πιπερι
Εκτέλεση:
Βάζετε σε μία μεγαλη κατσαρολα τα κομμάτια του κοτόπουλου με 2 λίτρα νερό
περιπου. Τα βράζετε για 10 λεπτά,
ξαφρίζοντας κάθε τόσο. Πλένετε τα
λαχανικά τα κοβετε σε χοντρα κοματια και
τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 40΄με 50΄ λεπτα
ακομα. Σουρώνετε το μειγμα σε πολύ ψιλο σουρωτήρι
η΄ τουλπανι και αφήνετε τον ζωμό να κρυώσει. Το λίπος μαζεύεται στην επιφάνεια
και το αφαιρείτε.Διατηρείτε τον ζωμό στο ψυγείο για 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη
για 2 μήνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου