Απολαυστικό
ντιπ ελιάς...
Είτε ως ορεκτικό
για ένα επίσημο γεύμα είτε ως σνακ για πάρτι, τα ντιπ αποτελούν την πιο εύκολη
και γευστική πρόταση για το τραπέζι σου.
Αν αρέσκεσαι στα φθινοπωρινά
απογεύματα με μπιρίτσα, τις καλοκαιρινές βραδιές με κοκτέιλ ή τα
χειμωνιάτικα χουχουλιάσματα με κρασί μπροστά στο τζάκι, αυτό το μοναδικό ντιπ
ελιάς αποτελεί του νούμερο ένα συνοδευτικό για το ποτό σου!
Υλικά
Ένα μεγάλο
βαζάκι πατέ ελιάς από το σούπερ μάρκετ
4 σκελίδες
σκόρδο χωρίς το φύτρο
2 αντζούγιες
1 κουταλιά
σούπας κάπαρη στραγγισμένη
1 ξερή πιπερίτσα
τσίλι χωρίς τα σπόρια
Λίγο φρέσκο
δεντρολίβανο και θυμάρι
Λίγο Ελαιόλαδο
Το χυμό από ένα
λεμονι
Εκτέλεση
Ναι ‘ναι καλά το
μπλέντερ! Βάλε όλα τα υλικά, εκτός του ελαιόλαδου, του λεμονιού και του
αλατοπίπερου, στο μπλέντερ και τα χτυπά! Πρόσθεσε σταδιακά ελαιόλαδο και χτυπά
λίγο ακόμα –κρίνε μόνη σου εσείς πόσο παχύρρευστο θέλεις να είναι το ντιπ σου-.
Στο τέλος προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και -αν χρειάζεται- λίγο
αλάτι.
Σέρβιρε με
παξιμάδια ή
σουσαμένια
κριτσίνια .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου