σάλτσα μπεσαμέλ
ΥΛΙΚΑ
Για τη σάλτσα
μπεσαμέλ
120 γρ. βούτυρο
120 γρ. αλεύρι
1.5 κιλό γάλα,
χλιαρό
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα
μπεσαμέλ
Ζεσταίνουμε την
κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το
αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Συνεχίζουμε, μέχρι το αλεύρι να πάρει ελάχιστο χρώμα, για 5 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε το
χλιαρό γάλα και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να
ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά.
Φέρνουμε σε
βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά,
ανακατεύοντας συχνά με μια κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει η σάλτσα στον πάτο της
κατσαρόλας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου