ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο
σιμιγδάλι ψιλό
1 πακέτο
σιμιγδάλι χονδρο
1 ψλυτζανι καρύδια χοντρόσπασμένα
1 ψλυτζανι καρύδια χοντρόσπασμένα
1 κιλό ζάχαρη
1.500 ΛΙΤΡΟl
νερό
2 φρυτζανια
ελαιόλαδο
1 λεμόνι τον
χυμό του
λίγα αμύγδαλα
και λίγη κανέλλα και αχνη
Σουσάμι για πασπαλισμα
Σουσάμι για πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Βάζουμε στην
φωτιά το νερό, την ζάχαρη, το λεμόνι και το λάδι. Όταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε
τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι. Τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην
μας αρπάξει.
2.Όταν το
σιμιγδάλι αρχίζει και ξεκολλάει από την κουτάλα το βγάζουμε απο την φωτιά.θα
πρεπει να ειναι πολυ δυσκολο στο ανακατεμα..πολυ πυκνος.
3.Το βάζουμε σε
λαδωμενο ταψι και το στρωνουμε πολυ καλα.Να ειναι λειο απο πανω αλλα παντα
πατωντας προς τα κατω την σπατουλα... κόβουμε σε ρόμβους, σε κάθε κομμάτι
βάζουμε στο κέντρο ένα αμύγδαλο.
4.Το ψήνουμε
στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
5.Τέλος, μόλις
ψηθεί ρίχνουμε απο πάνω ζάχαρη και κανέλλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου