Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Τούρτα με μερεντα

Υλικά για το παντεσπάνι :
5 αυγά,
 μισή κούπα ζάχαρη, 
3 μεγάλες κουταλιές μερεντα, 
1 σφηνάκι κονιάκ, 
1 βανίλια
 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
3 κ.σ.κακάο.
Εκτέλεση για παντεσπάνι :
 Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. προσθέτω το κονάκ τη βανίλια μετά από 1 λεπτό τη μερεντα τέλος το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας με μια μαριζ. Το βάζω σε  ταψί με λαδόκολλα, στους180 βαθμους για 25 λεπτά περίπου. Το αφήνω να κρυώσει καλά και το κόβω στη μέση. 
Συναρμολόγηση :
Σε μισό ποτήρι γάλα χλιαρό βάζουμε 1 κουταλιά ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Με αυτό το (σιρόπι) γάλα ραντίζουμε το παντεσπάνι. Για την σαντιγί :
500 γρ φυτική, κρέμα για σαντιγί 
4 κ.σ.μερεντα.
Χτυπαμε την κρέμα σε σφιχτή σαντιγί και λίγο πριν να είναι έτοιμη προσθέτουμε και τη μερεντα. 
Απλώνουμε τη μισή κρέμα στο ένα παντεσπάνι και την υπόλοιπη από πάνω και με την σπάτουλα στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω και γύρω γύρω. Ετοιμαζουμε και το γλάσο :
 Για το γλασο λιώνουμε 150 γρ. κουβερτούρα μαύρη, 100 γρ λευκή, 2 κουταλιές γάλα, και 1 κουταλιά βούτυρο. Για στόλισμα.  Γαρνίρισμα σαντιγί με το κορνε, μπισκότα, τριμμένη κουβερτούρα ,φρεσκα φρούτα, φράουλες κ.λπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου