Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Γεμιστά παραδοσιακά με ρύζι και μυρωδικά.


• 4 τομάτες ώριμες, αλλά σφιχτές • 
2 πράσινες πιπεριές 
•2 μελιτζάνες φλάσκες 
10 κουταλιές ρύζι καρολίνα υπολογίζουμε 1κουταλια ωμό ρύζι και λίγο για κάθε γέμιση. 
 1 μικρή ντομάτα τριμμένη για σάλτσα 
 1 μεγάλο ξερο κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
 2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 4-5 φυλλαράκια δυόσμο 
1 φλυτζανι ελαιόλαδο
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 3-4πατατες κομμένες κυδωνάτες για το σερβίρισμα
Προετοιμασία 
Κόψουμε το πάνω μέρος από τις τομάτες και με ένα κουτάλι
αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό τους, χωρίς να χαλάσουμε το σχήμα τους. 
 Βάζουμε το εσωτερικό της τομάτας την ντομάτα πομοντόρο στο μουλτι
ή στον τρίφτη και λιωνουμε κάνουμε σάλτσα
Διαδικασία 
Σε ένα βαρύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο λίγο να μαραθουν και να γυαλισουν Προσθέτουμε και την τριμμενη ντομάτα. και το ρύζι Αφήνουμε 2-3 λεπτά να φύγουν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι το μαιδανο και το δυόσμο. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε και βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε και τις πατάτες εάν θέλετε Περιχύνετε με λίγο λάδι λίγο νερακι στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου