Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

#συνταγολογeιο //Χοιρινές μπριζολες με μανιτάρια και σκόρδο

Υλικά 
Για τις μπριζόλες :
4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα λεπτοκομενες 
Αλάτι και πιπέρι
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ.μουσταρδα. 
Λιγο πάπρικα γλυκιά 
Για τα μανιτάρια :
1 πακέτο μισό κιλό μανιταρια λευκά
2 κ.σ βούτυρο ή αν υπάρχει αρωματικό σκορδοβούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο
Μια πρέζα πάπρικα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Εκτέλεση
Μαριναρετε τις χοιρινές μπριζόλες με το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά. 
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδυ τηγάνι ή στο σχαροτηγανο και ροδίστε τις, ολόκληρες, από τις δύο πλευρές.(όχι πολύ ψήσιμο) Βγάλτε τις στην άκρη, σκεπάστε και κρατήστε ζεστές. 
Προσθέστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι, και προσθέστε τα μανιταρια τα οποία έχετε κόψει φέτες,  μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο -Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Αφήστε τα μανιτάρια να σοταριστουν και να μαγειρευτουν. Λίγο πριν να είναι έτοιμα προσθέστε και τις μπριζόλες, αναμείξτε τα όλα μαζί και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ακόμη πριν σερβίρετε. Πασπσλιστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο φρέσκο θυμάρι. 
#συνταγολογeιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου