Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

#συνταγολογeιο //Σουφλέ Σοκολάτας.

Υλικά 
100 γρ  κουβερτούρα 
90 γρ βούτυρο
80 γρ ζάχαρη
2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου) 
20 γρ αλεύρι
Λιγο σκόνη κακάο για  πασπάλισμα. 
 Βούτυρο για τα φορμακια 
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Πάνω σε μια κατσαρόλα που βράζει λίγο νερό , βαζετε μια μπασίνα (μπεν Μαρί) και λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Αφού λιώσουν κατεβάστε από τη φωτιά. 
Προσθέστε στη σοκολάτα και  τη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα. 
Προσθέστε ένα αυγό κάθε φορά στο μείγμα, ανακατεύοντας προσεκτικά. 
Τέλος προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. 
Βουτύρωστε προσεκτικά μικρά φορμακια και πασπαλίστε κάθε φόρμα με σκόνη κακάο. 
Γεμίστε κάθε φόρμα στα 3/4 της χωρητικότητάς του και αφήστε το για μια ώρα στον καταψύκτη.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-16 λεπτά στους 200 °.
Θα καταλάβετε ότι το κέικ είναι έτοιμο όταν έχει σχηματιστεί κρούστα στην επιφάνεια του. 
Γυρίστε την κάθε φόρμα προσεκτικά σε μια πιατέλα, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου