Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

#συνταγολογeιο //Μπιφτέκι Γεμιστό Κοτοπούλο.

ΓΕΜΙΣΤΆ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΛΙΚΑ
•600 γρ. κιμά απο κοτόπουλο 
• 1 κρεμμύδι
. 1 μικρή ντομάτα στον τρίφτη. 
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 αβγό
• λίγο ελαιόλαδο
• 1 κ.σ.μουστάρδα 
• 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
• αλάτι-πιπέρι, λίγο κιμινο, λίγο πάπρικα καπνιστή,ρίγανη. 
• μαϊντανό ψιλοκομμένο. 
Για τη γεμιση, :
Για το κάθε μπιφτέκι :
1 φέτα τυρί του τοστ 
1 φέτα ροδέλα ντομάτα 
2 ροδελες πιπεριά πράσινη 
Μισό κ.γ μουσταρδα. 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο multi, βάζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε (αλλά όχι να λιώσουν τελείως).
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά  και όλα τα υλικα, και τα ζυμώνουμε καλά όλα μαζί.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια,με την διπλάσια ποσότητα κιμά από ότι πλάθουμε σηνηθως τα μπιφτέκια μας,παταμε με τις παλάμες μας να απλώσουν και τα ακουμπάμε σε ένα λαδωμενο ταψί.
Απλωνουμε τη μουσταρδα στον κιμά, το τυρί, το οποίο διπλώνουμε στη μέση, τη ντομάτα, και πάνω την πιπεριά. Πιάνουμε από την άλλη άκρη με τα χέρια μας τον κιμά και γυρίζουμε προσεκτικά να σκεπάσουμε τη γέμιση. Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε διαμορφωνουμε το μπιφτέκι. Συνεχίζουμε και με τα υπολοιπα. 
 Περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και ψήνουμε στη σχάρα ή στην πλάκα 4 με 5 λεπτά την κάθε πλευρά  γυρίζουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα για να μην μας σπάσουν τα μπιφτέκια. Συνοδεύουμε με ρύζι ή με λαχανικά ψητά ή στον ατμό ή με σαλάτα της αρεσκείας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου