Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Τας κεμπάπ

ΥΛΙΚΑ
1½ κιλό κρέας (αρνί ή μοσχάρι)
5-6 κρεμμύδια ξερά
2-3 κουταλιές μαργαρίνη
¾ φλ. ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες και χυμός ντομάτας
½ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι
½ κ.γ. κανέλλα
5-6 μπαχάρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε κύβους περίπου 3 εκ.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τη μαργαρίνη και ροδίζουμε το κρέας.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα να πάρουν κι αυτά λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και τα μπαχαρικά, και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να ψηθεί και να πήξει η σάλτσα.
Συμπληρώνουμε με νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος.


Το τας κεμπάπ συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές, ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου