Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Μπουγάτσα νηστίσιμη με σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ

• 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
• 4 ποτήρια νερό
• 1 1/2  ποτήρι ζάχαρη
• 5 βανίλιες
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• 3 κ.σ. φυτική μαργαρίνη και λίγο επιπλέον για το άλλειμα του πυρέξ
• 1/2 φλ.τσ. σταγόνες κουβερτούρας
• 1 φύλλο σφολιάτας
• ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και οι βανίλιες.
• Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
• Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μια μια κουταλιά τη μαργαρίνη και τις σταγόνες κουβερτούρας και τα ενσωματώνουμε στην κρέμα.
• Κόβουμε τη σφολιάτα σε δύο μέρη (το ένα λίγο πιο μεγάλο από το άλλο).
• Ανοίγουμε τα δύο φύλλα με τον πλάστη.  Με αυτόν τον τρόπο το φύλλο δε γίνεται πολύ χοντρό και γίνεται πιο αισθητή η κρέμα. Αν θέλετε το φύλλο πιο χοντρό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο φύλλα σφολιάτας
• Τοποθετούμε το μεγαλύτερο φύλλο σφολιάτας σε ένα πυρέξ αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με φυτική μαργαρίνη, προσπαθώντας να καλύψουμε και τα πλάγια του πυρέξ.
• Προσθέτουμε την κρέμα και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο.
• Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180º C για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.
• Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε. Καλό θα ήταν να την αφήσουμε να κρυώσει για να κόβετε πιο εύκολα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου