Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Παστίτσιο με τόνο

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο

1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

3 κονσέρβες τόνο

1 κούπα ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

½  ματσάκι μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο

2 πιπεριές ψιλοκομμένες

Αλάτι και πιπέρι μαύρο

1 ώριμη μεγάλη ντομάτα

Για τη μπεσαμέλ:

1 λίτρο γάλα φρέσκο

6 κουταλιές σούπας  αλεύρι

1 κούπα αραβοσιτέλαιο

1 κουταλάκι αλάτι

Λίγο μοσχοκάρυδο

1 αυγό

1 κουταλιά βούτυρο


Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Αχνίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και προσθέτουμε τον τόνο σε χοντρά κομμάτια, τη ντομάτα χοντροκομμένη,  αλάτι και πιπέρι, το μαϊντανό, τη μισή κούπα κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί ελαφρά, προσθέτουμε το γάλα κρύο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Όταν πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το κεφαλοτύρι και το αυγό χτυπημένο. Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά μακαρόνια, βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια. Απλώνουμε επάνω τη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180ο  C  για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου