Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

φετα

Υλικα
10 λιτρα γαλα(προβειο,η φρεσκο γαλα πληρες απο το σουπερ μαρκετ)
2 g πυτια ( τη βρισκουμε στο εμποριο)
1/2 του κιλου αλατι χονδρο.
Εκτελεση:
Ζεσταινουυμε το γαλα να ερθει σε θερμοκρασια που αντεχει στο δαχτυλο μας και ριχνουμε την πυτια δυαλυμενη σε λιγο νερακι .Σκεπαζουμε με κουβερτα για 1 ωρα περιπου και οταν πηξει το χαραζουμε σε κομματια για να βγαλει υγρο εντος ολιγου και το βαζουμε σε ειδικο καλουπι ( υπαρχει σε καταστημα γεωργικων προιονντων) το συγιριζουμε κουνωντας το στην αρχη και οταν σφιξει το τοποθεετουμε σε ενα δοχειο αεροστεγες το κοβουμε σε. κομματια και αλατιζουμε πανω κατω και το βαζουμε σε δροσερο μερος η στο ψυγειο το υγρο που εχει βγαλει το προσθετουμε ωστε να σκεπαστει η φετα.Χρονος ωριμανσης: 1 μιση μηνας.Μετα μπορουμεε να την καταναλωσουμεΚατα τη διαρκεια της ωριμανσης ελεγχουμε κατα διαστηματα μπορει να χρειαστει υγρο βραζουμε αναλογως μια ποσοτητα νερο με αλατι κι αταν κρυωσει το προσθετουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου