Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Coq Au Vin

συστατικά
1 μεγάλο κοτόπουλο,  κομμένο μεριδες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
200γρ, μπέικον, κομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φετες
1 μεγάλο καρότο, σε χοντροκομμένα σε κομμάτια 
2 κοτσανια σέλινο, χοντροκομμένα 
12 κρεμμύδια μικρα (στιφαδο)
1 σφηνακι κονιάκ
4 κουταλιές της σούπας  αλεύρι
3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι
12 μικρά μανιτάρια, καθαρισμένα, κομμένα στη μεση
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (750 μ.λ.)
3 φύλλα δάφνης
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς κελσιου.

Τοποθετήστε μια μεγάλη φαρδυα κατσαρόλα  σε μέτρια->υψηλή φωτια,και προσθέστε το βούτυρο και το ελαιόλαδοΑλατοπιπερωνετε τα  κομμάτια κοτόπουλου,και οταν καψει το λαδι  τα βαζετε   στην κατσαρόλα, με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, και ψηνετε μεχρι να παρει το κρεας χρώμα. Γυρίζετε μετά από 2 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά στο κάτω μέρος. Αφαιρέστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει. Χαμηλωνετε τη φωτια ,και ​​προσθέτουμε το κομμένο σε φέτες κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

Blanch (μπλανσαρουμε) τα κρεμμύδακια σε 6 έως 8 λίτρων κατσαρόλα με βραστό νερό 1 λεπτό, στη συνέχεια στραγγίξτε σε ένα σουρωτήρι . Αφήνω στην άκρη.

Επόμενο: Σβήνετε τον πάτο της κατσαρόλας με το κονιάκ . Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά, και με ξυλινη κουταλα ξυστε  τα καψαλισμένα κομμάτια από τον πατο  της κατσαρολας.  Προσθέτουμε  και το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. (Αυτό θα δημιουργήσει μια Roux )

Τοποθετήστε στην κατσαρολα το θυμαρι τα κρεμμύδακια  και τα μανιτάρια και ανακατευουμε ολα μαζι, στη συνέχεια ξαναβαζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράστε για 5 λεπτά.

Προσθέστε το κόκκινο κρασί και τα φύλλα δάφνης ? σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί  και μέσα .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου