Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι


Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό κοτόπουλο στήθος φιλέτο
Χυμό 2 πορτοκαλιών
1 πορτοκάλι σε φέτες
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Χυμό 1/2 λεμονιού
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φλιτζ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας
Λίγο φρέσκο θυμάρι
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3-4 κουταλιές σούπας Flora Soft με βούτυρο
Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι


Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μπουκιές. Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να μαλακώσει και ρίχνουμε το σκόρδο.
«Σβήνουμε» το φαγητό με τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού και το νερό ή το ζωμό. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το θυμάρι, περιμένουμε να πάρουν μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό, προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τις φέτες του πορτοκαλιού.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια 2 βράσεις, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρουμε σε μερίδες ζεστό ή χλιαρό. Το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι, κατά προτίμηση basmati.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου