Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Κρέμα πορτοκαλιού

Κρέμα πορτοκαλιού
Χρησιμοποιούμε την κρέμα σε ψωμί, για να γεμίσουμε κέικ, για τούρτες, για τάρτες κ.λ.π. 

Υλικά:
2 μεγάλα αυγά αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200
ml χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από 3 μέτρια ζουμερά πορτοκάλια ακέρωτα
 
260 γρμ. ζάχαρη
125 γραμμ. βούτυρο κομμένο κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτ. γλ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια. Τα περνάμε από τον τρίφτη και παίρνουμε το ξύσμα. Τα στύβουμε, και κρατάμε 200 γρμ χυμό.
Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα καλά, και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ασταμάτητα για 10΄περίπου, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράζει για 1΄ ανακατεύοντας συνεχώς. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα ζεστά βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω, και κλείνουμε καλά τα βάζα. Τα αφήνουμε μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, και τα διατηρούμε στο ψυγείο για 1½ μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου