ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
-1 Κοτοπουλο κοντά στα δύο κιλά περιπου.
-1 κιλο πατατες μετριες
-2 λεμονια το χυμο τους
-1 φλυτζανι ελαιόλαδο
-2 κ.σ μουσταρδα
-3 σκελιδες σκόρδο
1 κλαράκι φρεσκο δεντρολιβανο
Λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
-αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-πάπρικα καπνιστή,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενετε το κοτοπουλο και το κοβετε σε μεριδες.Καθαριζετε τις πατατες,τις πλενετε και τις κοβετε για φουρνο κυδωνατες χονδρες.Μεταφερετε το κοτοπουλο και τις πατατες σε ταψι.Προσθετετε τα υπολοιπα υλικα
:λεμονι,μουσταρδα,αλατοπιπερο,ριγανη,δεντρολιβανο,ελαιόλαδο,και ανακατευετε καλα.Στρωνετε κατω στο ταψι τις πατατες και πανω στις πατατες το κρεας.Προσθετετε λιγο νερο και ψηνετε για 1 ωρα περίπου και κάτι μεχρι να ροδισει το κοτοπουλο και να μαλακωσουν οι πατατες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου