500 γρ. μπούτι κοτόπουλο(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στήθος κοτόπουλου, αν δεν σας αρέσει το μπούτι)
Για τη μαρινάδα κοτόπουλου:
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ χυμό λεμόνι
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1κ.γ καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ γιαούρτι
Μισό κ.γ καρυ
1 πρέζα κιμινο
1 κωλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο.
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκιές.
Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε ένα μπολ και περιχύνουμε το λεμόνι, το κρασί, το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά της μαριναδας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το κρέας να τραβήξει τα αρώματα και να μαλακώσει δυο τρεις ώρες.
Περνάμε το κρέας σε καλαμάκια για σουβλάκι μεταλλικά ή μπαμπού Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος πιπεριές και κρεμμύδια.Ανάβουμε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία και απλώνουμε τα σουβλάκια επάνω. Ψήνουμε για δύο λεπτά την κάθε πλευρά και γυρίζουμε απ όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν ομοιόμορφα.
Σερβίρουμε ραντιζωντας λεμόνι και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Αν ψήσουμε στα κάρβουνα ανάβουμε τα κάρβουνα αφήνουμε να κάψουν απλώνουμε τη θρακα, λαδώνουμε τη σχάρα και ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο. Ψήνουμε και μερικές πιτουλες για σουβλάκια και συνοδεύουμε το σουβλάκι μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου