.
Υλικά
8γρ μαγιά
400 γρ Αλεύρι
200 γρ. γιαούρτι
50 ml νερό περίπου η όσο πάρει η ζύμη
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ μέλι
αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε κοσκινίζοντας το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ
Προσθέτουμε τη μαγιά, το γιαούρτι και το νερό. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε πρόσθετωντας επίσης το μέλι και το λάδι και τελειώνοντας με το αλάτι.
Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη κατά μέρος σκεπασμένη με μία πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και χωρίζουμε σε 6 μέρη. Σχηματίζουμε 6 μπάλες που αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
Τέλος με τον πλάστη ανοίγουμε στρογγυλές πιτουλες και αφήνουμε να ξεκουραστουν σε ένα πανί για άλλα δέκα λεπτά. Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε για λίγα λεπτά την κάθε πλευρά σε χαμηλή φωτιά., μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
@συνταγολογειο
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και χωρίζουμε σε 6 μέρη. Σχηματίζουμε 6 μπάλες που αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
Τέλος με τον πλάστη ανοίγουμε στρογγυλές πιτουλες και αφήνουμε να ξεκουραστουν σε ένα πανί για άλλα δέκα λεπτά. Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε για λίγα λεπτά την κάθε πλευρά σε χαμηλή φωτιά., μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
@συνταγολογειο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου