Ψητά κολοκυθάκια στη σχάρα
3 μέτρια κολοκυθάκια
1 σκ.σκορδο
Αλάτι&Πιπέρι
3 κ.σ. Λάδι.
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε διαγώνια σε φετες Τα αλατιζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για μισή ώρα. Τα βάζουμε σε μία μπασίνα αλατοπιπερώνουμε, και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε το σχαροτηγανο να κάψει και απλώνουμε τα κολοκυθάκια. Ψήνουμε 2 με 3 λεπτά την κάθε πλευρά. Δεν αφήνουμε να μαυρίσουν. Δεν βάζουμε λαδι στο σχαροτηγανο είναι ήδη λαδωμενα τα κολοκυθάκια είναι αρκετό.
Σερβίρουμε με φρέσκο λιωμένο σκόρδο και λάδι, ή με μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με μέντα.
Σάλτσα γιαούρτιου:
Υλικά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό.
1 κ.σ ελαιόλαδο
–4 ψυλλα μέντας ψιλοκομμένα
– μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι
–αλάτι&πιπερι
– μισό λεμόνι χυμό του και το ξυσμα του
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου