Υλικά
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι . ρύζι γλασέ
1/2 ματσάκι άνηθο
το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι. Αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, και το σκόρδο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
Χοντροκόβουμε το σπανάκι, και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πέσει ο όγκος από το σπανάκι.
Όταν το σπανάκι μαραθεί,προσθέτουμε στην κατσαρολα και το ρύζι, και ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά όλο. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό (το σπανάκι θα βγάλει αρκετά υγρά). Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Λίγο πριν να είναι έτοιμο το φαγητό πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Τέλος αφού το βγάλουμε από τη φωτια στύβουμε το λεμόνι, και ανακατεύουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου