Για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
500 γρ πατάτες
100 γραμμάρια ζάχαρης
2 αυγά
100 γρ βούτυρο
30 ml γάλα
10 γρ. Φρέσκια μαγιά
1 πρέζα αλάτι
Τηγανίσμα:
1 λίτρο ηλιέλαιο
Σερβίρισμα
ζάχαρη
Οδηγίες Παρασκευής
Βράζουμε τις πατάτες για περίπου 1 ώρα. Στραγγίζουμε, ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
Περνάμε τον πουρέ από μια σιτα για δεύτερη φορά για να γίνει πιο λεπτος και πιο βελουδινος.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι τον πουρέ από τις πατάτες τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο μαλακωμενο και κομμενο, το αλάτι, και τη μαγιά την οποία διαλυσαμε προηγουμένως στο γάλα.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικα καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη λεία και ομοιογενής. Στη συνέχεια βάζουμε τη μπάλα της ζύμης σε ένα μπολ και αφήνουμε να ανέβει για περίπου 2 ώρες σε ζεστό μέρος.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια,
ανοίγουμε το ένα παχύ φύλλο και με ένα ποτήρι ή κου πατ κόβουμε τους λουκουμάδες,και στη μέση ανοίγουμε τρύπα με ένα μικρό κου πατ. Απλώνουμε τους λουκουμάδες σε ένα δίσκο με λαδόκολλα και αφήνουμε μια ώρα να φουσκωσουν.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φυγουν τα πολλά λάδια,και πασπαλιζουμε με ζάχαρη
· Δεν συνιστάται η κατάψυξη για τους λουκουμάδες.
Μπορούν επίσης να μαγειρευτούν σε στατικό φούρνο προθερμασμένο στους 180 ° C για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου