Σαρδέλες στη σχάρα όνειρο!!
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σαρδέλες,
Αλάτι ημίχονδρονο
Ρίγανη
Λαδολέμονο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 λεμόνια το χυμό τους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζετε τις σαρδέλες αφαιρείτε τα κεφάλια και την κοιλιά τους.
Πλενετε καλα και στραγγιζετε τις σαρδελες.. Λαδώστε και αλατίστε τις σαρδέλες με ημιχοντρό αλάτι.
Ετοιμαζετε τη θρακα αν ψήσετε στα κάρβουνα και ψήστε τις σε δυνατή φωτιά στη σχαρα για τρία με τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα βαβαια πόσο μεγαλα είναι τα ψαράκια. Επίσης μπορείτε να τις ψήσετε και στην κουζίνα σας στο σχαροτηγανο. Αν θέλετε κάνετε τις Σαρδέλες φιλέτο αφαιρώντας το κόκαλο και ψηνετε με τον ίδιο τρόπο αλλά πιο λίγο χρόνο πάνω στη σχάρα.
Λαδολέμονο :
Ανακατέψτε λάδι με τον χυμό λεμονιού σε ένα σεικερ ανακινηστε δυνατά και ραντίστε τις πριν τις σερβίρετε Πασπαλιζετε με τη ρίγανη και αν θέλετε μαιδανο.
@συνταγολογeιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου