Σάββατο 24 Απριλίου 2021

#συνταγολογeιο //Σάλτσα Ντομάτας.

Υλικά 
2 κουτια ντομάτες ολόκληρες στο χυμό τους 
1 κουτι χυμό ντομάτας 
1 ντομάτα φρέσκια στον τρίφτη. 
1 κ.σ. φρέσκο λιωμένο σκόρδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 μπουκέτο μυρωδικά :φρέσκα ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό. 
Μισό κ.γ μπούκοβο καυτερό ή ενα τσίλι κομμένο. 
1 κ.γ ζάχαρη 
Μισό λεμόνι το χυμό του. 
Εκτέλεση
βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο,και μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα περιπου  μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. 
Ελέγξτε τη γεύση και διορθώστε αλάτι οξύτητα κ.λ.π. Βγάζετε το μπουκέτο με τα μυρωδικά και χτυπάτε τη σάλτσα με το multi ή ραβδομπλεντερ. Ιδανική σάλτσα για ζυμαρικά, θαλασσινά,pizza κ.λ.π.
Ανάλογα βέβαια τη συνταγή που θα μαγειρέψτε θα εμπλουτίσετε αναλόγως τη σάλτσα. Παράδειγμα δυόσμο, βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι κ.λ.π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου