Σάββατο 10 Απριλίου 2021

#συνταγολογeιο //Φαλαφελ//Ρεβιθοκεφτεδες


Υλικά 

500 γρ ρεβίθια 

Ελαιόλαδο

2 σκελίδες. Σκόρδο

Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

½ ματσάκι μαϊντανό

Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο 1 κ.σ 

½ κ.γ κύμινο

3 κ.σ.αλεύρι

1 κ.γ.μπεικιν

Αλατοπίπερο

Αλεύρι για το παναρισμα 

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα. 

Εκτέλεση :

Βάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη στο νερο να μουλιασουν. Βραζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βρασμένα σε κονσέρβα).

Βαζετε όλα τα υλικά στο μούλτι εκτός από το μαιδανο και το δυόσμο, και τα χτυπάτε καλά.βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ προσθέστε το μαιδανο και το δυόσμο και αν χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι να γίνει σχετικά σφιχτή ζύμη. Πλαθετε τα Φαλαφελ αλεύρωνετε και τηγανιζετε σε καυτό λάδι. Σερβίρετε με ντιπακι αρωματικου γιαούρτιου(εδώ) .

#συνταγολογeιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου