Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

#συνταγολογειο //Προβατίνα με κριθαράκι Γιουβέτσι

Υλικά
1,5 κ. προβατίνα(μπούτι ή χεράκι) 
1 πακέτο κριθαράκι
κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
1 κουτί ντοματοχυμό
2 κ.σ τοματοπελτε
Μισό κ.γ ζάχαρη 
Λίγο λάδι
4-5 σπόρους μπαχαρι 
1 ξύλο κανέλας 
2 φύλλα δαφνης 
αλάτι&πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Κόβουμε σε μερίδες το κρέας.
Το πλένουμε πολύ καλά. 
Το βάζουμε στην κατσαρολα και το αφήνουμε να πάρει βράση, και ξαφριζουμε με μια κουτάλα. Χυνουμε το πρώτο νερό και ξεπλενουμε καλά το κρέας και την κατσαρόλα. 
Έτσι,απομακρύνεται όλος ο αφρός και τα μικρά κοκκαλάκια από το κρέας. 
Το αλατοπιπερώνουμε.
Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε πολύ καλά το κρέας, απ’ όλες τις πλευρές 
Προσθέτουμε  το κρεμμύδι, και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε για να τσιγαριστουν μαζί με το κρέας. Προσθέτουμε και τον πελτε και ανακατεύουμε να καεί και να τον πάρει το κρέας. Τέλος ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, και τα μπαχαρικά. 
Ριχνουμε στην κατσαρολα ζεστο νερο μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. 
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1,5-2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 
Κατά διαστήματα, κοιτάμε για το αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό.

Αδειάζουμε το φαγητό στο ταψί του φούρνου, προσθέτουμε αρκετό νεράκι και το βαζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. 
Όταν αρχίσει να κοχλάζει η σάλτσα προσθέτουμε στο ταψί και το κριθαράκι μας ίσα να σκεπάζεται από την σάλτσα και γυρνάμε το κρέας.
Μετά από 10 λεπτά περίπου δοκιμάζουμε πάλι για αλάτι και ξαναγυρνάμε το κρέας,και ανακατεύουμε το κριθαράκι. 
Χαμηλώνουμε την ένταση του φούρνου στους 180C.
Αν θέλει κι άλλο νερό καλό είναι να έχουμε έτοιμο βραστό νερό ώστε να συμπληρώσουμε.
Το βγάζουμε όταν είναι έτοιμο το κριθαράκι και το σερβίρουμε πολύ ζεστό με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
@συνταγολογειο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου