Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

millefeuille/Μιλφειγ


Υλικά 
1 φύλλο σφολιάτας
Λίγο ζάχαρη άχνη για το πασπαλισμα της σφολιάτας 
500 ml γάλα
4 κρόκους αυγών
130 g ζάχαρη
1 βανίλια 
50 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση 

Προετοιμασία κρέμα millefeuille :
Πρώτα απ 'όλα για να φτιάξετε  το millefeuille με κρέμα πρέπει να προετοιμάσετε την κρέμα. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κοσκινισμένο αλεύρι. Εν τω μεταξύ βάλτε το γάλα και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα για να σιγοβράσει, όταν το γάλα είναι ζεστό, όχι να βράσει 'ρίξτε το μείγμα αυγών και ανακατέψτε γρήγορα και δυνατά, μέχρι να αρχίζει πήζει η κρέμα. Μεταφέρουμε την κρέμα από την κατσαρόλα σε ένα άλλο μπωλ. τοποθετούμε μεμβράνη πάνω στην κρέμα να εφαπτετε να κολλάει πανω και αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει. 
 Ετοιμασια της σφολιάτας:
Απλώστε τη σφολιάτα, κόψτε τρία ορθογώνια στο πλάτος (11 cm), και τοποθετήστε τα σε μία λαδόκολλα. Τρυπήστε ολόκληρη την επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια και ψήστε στο φούρνο όχι αέρα για 12-15 λεπτά στους 180 ° - 200 °. Σβήνουμε και αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. 
Συναρμολογηση 
Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος βάλτε το ένα φύλλο σφολιάτας. Βάλτε σε μια σακούλα ζαχαροπλάστικης κορνε την κρέμα και απλώστε πάνω στην σφολιάτα. Συνεχίστε έτσι και με τα υπόλοιπα φύλλα. Τέλος πάνω πανω πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και τριμμένα φύλλα σφολιάτας. Αφήστε στο φυγειο για 2 ώρες να σφίξει η κρέμα και σερβίρετε. Απολαύστε το φρέσκο και τραγανό γιατί την επόμενη μέρα το φύλλο θα έχει λίγο μαλακώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου