Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Αρνίσια Τηγανιά με συκωταριά

Υλικά

1 συκωταριά αρνίσια

λίγα γλυκάδια και τα νεφρά

1 φλ. λευκό κρασί της αρεσκείας σας

2 σκελίδα σκόρδου λιωμένη

2 κ. σ. μουστάρδα, απαλή

1 κ. γ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

1 φλ. ελαιόλαδο

2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το συκώτι, τα γλυκάδια και τα νεφρά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Μόλις στραγγίσουν τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κρασί με τη μουστάρδα και το λιωμένο σκόρδο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε τα κομματάκια από τη συκωταριά και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά. Με μια σήτα πασπαλίζουμε το αλεύρι πάνω στα κομματάκια συκωταριάς την ώρα που τηγανίζεται. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 3-4 λεπτά ακόμη ανακινώντας το τηγάνι. Αδειάζουμε το μεγαλύτερο μέρος από το λάδι του τηγανιού και ρίχνουμε το μείγμα με τη μουστάρδα στο τηγάνι. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακινούμε καλά το τηγάνι να πάει η σάλτσα παντού. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.

Τip: Για μια πιο πρωτότυπη τηγανιά, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα μανιτάρια. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε 300 γρ. λευκά μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ, διατηρώντας τα ζεστά. Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ξεκινάμε τη διαδικασία όπως περιγράφεται στη συνταγή. Επειδή, το ελαιόλαδο θα μοιραστεί (στα μανιτάρια και στα συκωτάκια), δεν θα χρειαστεί να αφαιρέσουμε το ελαιόλαδο μετά το τέλος του σοταρίσματος της συκωταριάς. Πριν ρίξουμε το χυμό του λεμονιού και τη ρίγανη, προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και κατόπιν, το χυμό και τη ρίγανη. Ανακινούμε το τηγάνι και σερβίρουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου