Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Αμύγδαλοπίτα

αμύγδαλοπιτα...
Για να την φτιάξετε
1/2κιλο αμυγαδαλα χοντροκομμένα
250 γρ Βουτυρο
6αυγα
220γρ φρυγανιά
180 γρ ζάχαρη
Ξύσμα απο ένα λεμόνι
1 μπαστουνάκι βανίλια η 4 βανίλιες
1 σφυνακι Λεμοντζελο (κονιάκ αν δεν έχετε)
1κουταλια μπέικιν πάουντερ
1κουταλια κανέλα
Για το σιρόπι
2ποτηρια ζάχαρη
2ποτηρια νερό
Ξύσμα και το χυμό απο ένα λεμόνι
1 σφηνάκι λεμοντζελο (κονιάκ αν δεν έχετε)
Ξεχωρίζετε τα αυγά και χτυπάτε τα ασπράδια με λίγη απο την ζάχαρη σε μαρέγκα. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε το βουτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν. Πρόσθετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα πρισθετε την βανίλια την κανέλα το ξύσμα, τα αμύγδαλα την φρυγανιά το λικερ το μπέικιν και στην συνέχεια την μαρέγκα με απαλές κινήσει κυκλικά. Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμενο ταψι και ψήνουμε στους 180 για 1/2 ωρα η μέχρι να ροδίσει.
Για το σιρόπι βράζουνε όλα τα υλικα για περίπου 7 λεπτά
Και περιχυνουμε το ζεστό γλυκο με κρύο σιρόπι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου