Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

#συνταγολογeιο //Κριθαράκι ολικής αλέσεως με λαχανικά.

Υλικά 
1 πακέτο κριθαράκι ολικής αλέσεως 
1 πρασινη πιπεριά
1 πιπεριά τσίλι 
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο. 
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη. 
1 μέτριο κολοκύθι κομμένο καρέ 
2 καρότα κομμένα καρέ 
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
100 γρ μανιτάρια κομμένα 
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας. 
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό. 
Αλάτι και πιπέρι, μια πρέζα κιμινο, λιγο άνηθο ψιλοκομμένο, λίγο θυμάρι. 
Μαιδανο για το σερβίρισμα. 
Εκτέλεση 
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, και σοτάρουμε το κρεμμυδι και το σκόρδο ελαφρά
Αντίστοιχα κόβουμε τις πιπεριές, τις προσθέτουμε και σοτάρουμε ελαφρά για ακόμη 2-3 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα, το καρότο, το κολοκύθι. 
Στο τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε για ένα με δύο λεπτά λεπτά. 
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το χυμό ντομάτας. 
Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό  λαχανικών, ή ζεστό νερό μέχρι να καλύψουμε ίσα ίσα το κριθαράκι και τα λαχανικά μας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να γίνει al dente γύρω στα δώδεκα λεπτά. 
Προσθέτουμε  αλάτι, πιπέρι, κιμινο, και τα μυρωδικά. 
Σερβίρουμε αμέσως το κριθαράκι με τα λαχανικά όσο είναι ζεστό πασπαλιζωντας με μαϊντανό. 
#συνταγολογeιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου