ΥΛΙΚΑ:
1 Κιλό χταπόδι
½ Κιλό μακαρονάκι κοφτό
½ Ποτήρι ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουτι ντοματακια ψιλοκομμένα
1 κ.σ.τοματοπελτε
½ Ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι+Πιπέρι
2 φυλλα δαφνης
2 σπορους μπαχαρι
λιγο ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι μας ,δηλαδή αφαιρούμε το στόμα, τα μάτια , το στομάχι και το μελάνι, και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. .
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και ρίχνουμε το χταπόδι να σιγοβράσει μόνο με το υγρό που βγάζει. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει ακόμα 10με 20 λεπτά στο ζουμι του.
Ρίχνουμε την ντομάτα,τον πελτε, τη ζαχαρη το αλάτι και πιπέρι,το μπαχαρι και τα φυλλα δαφνης και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει, 20 λεπτα περιπου ακόμα. Τελος προσθέτουμε 5 με 6 ποτήρια νερό στην κατσαρολα και αφού βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για 8 με δέκα λεπτά μεχρι να εναι ετοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου