Υλικά
· 200 γρ ρυζι
· ½ κιλο αμπελοφυλλα
· 2 κρεμυδια ξερα ψιλοκομμενα
· 1 κ.σ μαιδανο ψιλοκομμενο
· 1 κ.σ ανηθο ψιλοκομμενο
· 1 κ.σ δυοσμο ψιλοκομμενο
· 2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες
· Αλάτι-πιπέρι
· 2 λεμονια
· 2 φλυτζανια λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενετε τα αμπελοφυλλα και τα βαζετε σε βραστο νερο να μαλακωσουν.Σε ένα τηγανι ζεσταινετε το λαδι (το μισο λαδι ) και σοταρετε το κρεμμυδι και το σκόρδο.Προσθετετε το ρυζι,το αλατοπιπερο,και τα μυρωδικα και μισο ποτηρι νερο.Αφηνετε να βρασουν μεχρι το ρυζι να πιουν το νερο.Ανοιγετε ένα-ένα τα φυλλα και με ένα κουταλι βαζετε τη γεμιση στο κάθε φυλλο και το τυλιγετε.Επαναλαμβανετε κατά τον ιδιο τροπο με ολλα τα φυλλα.Στρωνετε στην κατσαρολα μερικα αμπελοφυλλα και μερικες φετες λεμονι και αραδιαζετε τα ντολμαδακια κυκλικα μεσα στην κατσαρολα σε 2-3 σειρες.Προσθετετε και το υπολοιπο λαδι και το χυμο του λεμονιου ,σκεπαζετε τους ντολμαδες με ένα πιατο και βραζετε σε χαμηλη φωτια για μιση ωρα περιπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου