Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

#συνταγολογeιο //Σκορδαλιά με πατατες

Υλικά 
5 μετριες πατατες
5 σκελιδες σκορδο
λιγο ξυδι
μισο λεμονι το χυμο του
1 φλυτζανι ελαιολαδο
-αλατι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλενουμε τις πατατες και τις βραζουμε σε κατσαρολα μεχρι να μαλακωσουν. Γύρω στα είκοσι με είκοσιπεντε λεπτά. 
Ξεφλουδιζουμε τις πατατες και όσο είναι ζεστές λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο του πουρε. 

Λιωνουμε το σκορδο στο μπλεντερ με λιγο λαδι,και προσθετουμε σιγα-σιγα στις λιωμενες πατατες μαζι με το υπόλοιπο λαδι, το ξυδι το λεμονι και το αλατοπιπερο,Ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθεί το μειγμα να γεινει λείο σαν πουρές και σερβιρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου